Ο Τοίχος των Αιδοίων! Ποιος κρύβεται πίσω από το τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα και ποιο το μήνυμα που θέλει να περάσει


Ο Τοίχος των Αιδοίων! Ποιος κρύβεται πίσω από το τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα και ποιο το μήνυμα που θέλει να περάσει;;; (PHOTOS + VIDEO)

Ένας γλύπτης, 400 γυναίκες μεταξύ 18 και 76 ετών, 1.5 τόνος γύψου, 10 ταμπλό 40 εκμαγείων το καθένα, ένα τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα διάρκειας πέντε ετών…

Ο Τζέιμι Μακάρτνεϊ ανήκει στη νέα γενιά Βρετανών καλλιτεχνών με σπουδές και δραστηριότητα στις ΗΠΑ, ο οποίος ξεχωρίζει για το νεο-σουρεαλιστικό στοιχείο των γλυπτικών έργων του μεγάλων διαστάσεων.

Το εν λόγω εγχείρημά του ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και είχε ως στόχο τον προβληματισμό γύρω από ένα ανθρώπινο όργανο ταμπού, το γυναικείο γεννητικό όργανο, που αποτελεί πηγή άγχους και δυσφορίας ακόμη και για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών.

Πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν τον φαινομενικά προβοκατόρικο χαρακτήρα του έργου του με εκείνον των έργων του Τζεφ Κουνς και του Ντάμιεν Χιρστ, όπου το στοιχείο της σεξουαλικότητας προβάλλεται σε βαθμό υπερβολής που ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης, χωρίς όμως να μπορεί να ιδωθεί ποτέ ως πορνογραφική αναπαράσταση.

Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε, το πολύπτυχο γλυπτό του Μακάρτνεϊ έχει ταξιδέψει σε πολλά μεγάλα μουσεία του κόσμου, ορισμένα εκ των οποίων (όπως λόγου χάρη της Ιαπωνίας), υποχωρώντας στο δημόσιο αίσθημα προέβησαν στην απαγόρευση της έκθεσής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.greatwallofvagina.co.uk/.

Ακολουθεί βίντεο-ξενάγηση στο ιστορικό της δημιουργίας του έργου:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s